Een verhelderende reis naar de Indiase Himalaya

Een soulvolle en gelukzalige tour naar Ladakh op de motor, voor degenen die op zoek zijn naar rust en eenzaamheid maar ook liefhebber van motoravonturen. Motorrijden op deze reis door de Himalaya is rijden door het rijk van de oude zijderoute, boeddhistische kloosters en contrast van karmozijnrood (kleding van kleine monniken) tegen de achtergrond van ivoorwitte bergen, en waar je met je motor een nog intieme band legd met de locale bevolking op de plekken waar je langskomt.
Voel de rillingen in je ruggegraat als je de hoogste bergpassen ter wereld oversteekt op je Royal Enfield.


Deskundige en gepassioneerde
lokale reisbegeleider

Reis in kleine groep
(2 tot 8 motoren)

HOOFDPUNTEN

Rijder 2895€ Passagier 2595€
AFSTAND 1230 kms
DUUR 12 dagen
BENODIGDE ERVARING Gemiddeld
BEST REISTIJD Juni - September

LADAKH - Het hoogste plateau van India, liggend tussen de twee hoogste bergketens ter wereld - Karakoram Range en de Grotere Himalaya. Gedefinieerd door de kale kliffen, steile plateaus en de hoogste koude woestijn, is het verbazingwekkende landschap van Ladakh doorspekt met een aantal kleurrijke kloosters, veelkleurige gebedsvlaggen en traditionele cultuur, waardoor het een boeddhistische rust uitstraalt.

De reis naar Leh biedt een sensationeel landschap en verbluffende haarspeldbochten, waardoor het een van de favoriete routes van motorrijders over de hele wereld is. Deze onbetwiste kampioen van roadtrips verweeft de hoogste bergpassen ter wereld, Khardung La (5359 m) en boeddhistische kloosters die spirituele verhalen fluisteren, terwijl de oude Gompa's de verhalen van het historische boeddhisme uitstralen.

Waarom kiezen voor "Motortour naar het land van de monikken: Ladakh"?

 • Ervaar de prachtige mix van Tibetaans, Chinees en Indiaas boeddhisme.
 • Daag je rijvaardigheid uit met 112 opeenvolgende haarspelden, elk zorgvuldig genummerd.
 • Deel de beproevingen met een geweldige groep gelijkgezinden met een uitstekende back-up.
 • Wij zijn een team van inheemse gepassioneerde rijders, die al meer dan 15 jaar in dit meest opwindende terreinen van de wereld rijden

"Dak van de wereld - Land van de monniken", aangeboden door Indian Rides, is een motorrit door de Mighty Himalaya waar het landschap verandert van steden naar Himalaya-dorpen, naar de hoogste besneeuwde bergen, en waar uiteindelijk de beschaving snel eindigt en overgaat in een maanlandschap van woestijnachtig terrein.

Hoogtepunten van de tour

 • Voel de adrenalinestoot door je aderen stromen terwijl je door de hoogste berijdbare pas ter wereld rijdt, Khardung La
 • Bezoek het Thiksey en Hemis-klooster, dat de glorie van het boeddhisme belichaamt.
 • Vang een serene glimp op van Shanti Stupa met een witte koepels, of van een hoog standbeeld van Maitreya Boeddha in het Diskit-klooster.
 • Voel eeuwige extase in het Lamayuru- en Likir-klooster.
 • Waardeer de schoonheid van het maanachtige landschap van de Lamayuru-vallei.
 • Ervaar de geografische golving van de Himalaya.
 • Communiceer met Ladakhi-mensen - afstammelingen van een gemengd ras van Bergen van Noord-India, Dards van Baltistan en Mongolen van Centraal-Azië.
 • Proef het hoofdvoedsel van de Ladakhi-bevolking en verblijf in de afgelegen gebieden van de Himalaya Ranges.

Voel de stilte van de azuurblauwe hemel die spiritualiteit in je ontspruit tijdens deze spirituele reis naar Trans-Himalaya. De rinkelende klokken van kloosters, vrome gebeden en de kleurrijke spirituele vlaggen ontsteken elk hart en ziel

De NH 21 uit Leh rijdt door spannende bergwegen naar Nubra, met grijnzende bochten helemaal naar het dak van de wereld!

Minder info
D1

Delhi

Welkom in India!
Een hartelijk welkom op Delhi International Airport, een vertegenwoordiger van Indian Rides zal u helpen met de transfer naar uw hotel.
Breng de rest van de dag door met bijkomen van uw vlucht of verken de omgeving van het hotel. 

D2

Delhi - Leh

Vandaag brengt onze vertegenwoordiger u naar Delhi Airport voor een binnenlandse vlucht naar Leh. Een korte maar prachtige vlucht over de Himalaya naar Leh, de toegangspoort tot je Motor Tour naar Ladakh - de afgelegen en verbluffend mooie Himalaya-regio.
Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.
Leh ligt op een hoogte van 3500 M boven zeeniveau, dus de resterende uren en ook morgen is ter vrije besteding om te acclimatiseren aan het weer, grote hoogte en lage luchtdruk. Rustig voorbereiden voor de avontuurlijke en mystieke reis naar de Indiase Himalaya. 

Maak na de lunch kennis met het Team of Indian Rides, je reismaatjes op je avontuurlijke motorreis door de Himalaya. De eigenaar van Indian Rides, de heer Narendra, zal zelf de groep leiden samen met zijn suppot team. 

D3

Leh

Kies vandaag voor een licht en gezond ontbijt en drink veel water en soep om je lichaam verder aan de hoogte te laten wennen.
Deze dag staat in het teken van kennismaken met de motoren die je de komende 10 dagen gaat rijden. Na de lunch begint je volledig begeleide motoravontuurtocht naar de Himalaya met een briefing over veiligheidsmaatregelen, toerstijl, wegomstandigheden en controle van persoonlijke uitrusting. Het is tijd om je Royal Enfield te selecteren en vertrouwd te raken met startprocedures, bedieningselementen en het rijgedrag van de motor. Leer je motorfiets beter kennen, want het zal je constante gezelschap zijn voor de komende Himalayan Experience on Motorcycle.

's Avonds kunt je een bezoek brengen aan de Leh Main-markt, boordevol kleurrijke winkels en cafés. Men kan leuke eetgelegenheden bezoeken om te genieten van de authentieke tandoori Ladakhi-keuken.

D4

Leh - Thiksey - Hemis - Leh

Vertrek vanochtend vroeg, voor je eerste etappe van de spirituele motortour naar de kloosters van de Indiase Himalaya. Maak je klaar in je motorkleding en stuur naar het Thiksey-klooster, een van de grootste kloosters in Ladakh, om de mystieke gebedsceremonies te observeren en te luisteren naar de jonge boeddhistische monniken die heilige teksten reciteren.. Het twaalf verdiepingen tellende kloostercomplex is aangesloten bij de Gelugpa-sekte of Yellow Hat-sekte van het Tibetaans boeddhisme.

Vervolg de Himalayan Motorcycle Expedition en rijd door naar het Hemis-klooster, het grootste en rijkst bedeelde monastieke instituut in Ladakh, gelegen aan de oevers van de Indus-rivier met een verguld koperbeeld van Lord Buddha, talloze stoepa's gemaakt van goud en zilver, heilige thangka-schilderijen, een boeddhistische gompa uit de Himalaya van de Drukpa-lijn.
Daarna rijden we terug naar je hotel in Leh.

D5

Leh - Hunder village

Vandaag is de dag om met je motor te rijden op 's werelds hoogste berijdbare pas, de Khardung La-pas, op een hoogte van 5359 m boven zeeniveau.
Vervolg de Royal Enfield-trip naar de hoogste bergpas, 'Khardungla', gelegen in het Ladakh-gebergte, veertig kilometer van Leh, ook wel bekend als K-top en 'Pass of Lower Castle'.
Duik in de betoverende schoonheid van de vallei en maak talrijke foto's, met je groep en/of motor.
Daal af naar de Nubra-vallei, wordt verwelkomend met het exotische uitzicht op zandduinen en de prachtige gouden bergen, en de ruisende rivieren Shyok en Nubra. 
Als een oase ligt het Hunder-dorp in het hart van de woestijn van de Nubra Valley
Bij aankomst checkt u in in uw prachtig gelegen hotel tussen de ruige bergen en het sprankelende diepblauwe water van de Shyok-rivier.
Geniet van een kameelsafari over de zandduinen op een Bactrische kameel met dubbele bulten, waarna je nog door de steegjes van dit afgelegen dorp aan de zijdehandelsroute kunt wandelen.

D6

Hunder - Diskit klooster - Hunder

Open je ogen met de warmte van de zon,  wanneer de hele kleur van de vallei verandert van een koud blauw in een warm geel.
Na het ontbijt gaat je verder met uw volledig begeleide Himalaya-tour naar Leh en Ladakh op Royal Enfield, voor een bezichtiging van een 350 jaar oud klooster op een hoogte van 3150mtr, het Diskit-klooster. Diskit Gompa is een sub-gompa van het Thiksey-klooster en is aangesloten bij de Gelugpa-sekte (gele hoed) van het Tibetaans boeddhisme. Het klooster staat bekend om zijn meer dan 30 meter hoge standbeeld van Maitreya Boeddha. Schilderijen van woeste goden van het boeddhisme en een indrukwekkend fresco dat het Tashilhunpo-klooster in Tibet imiteert. Tegen de achtergrond van het azuurblauwe water van de Shyok-rivier en de enorme bergen van de Himalaya, is het Diskit-klooster het grootste en oudste boeddhistische klooster in de Nubra-vallei. Voel je betoverd na bezichtiging van het Boeddhistische kloosters en rijd terug naar het dorp Hunder.

D7

Hunder - Leh

Vandaag na het ontbijt vervolgt u opnieuw de Himalaya-wegen om uw sporen achter te laten en via de Khardung-La-pas naar Leh te rijden, waarbij u torenhoge bergtoppen en serene gletsjerrivieren oversteekt, om uiteindelijk bij een van van de meest adembenemende meren ter wereld te komen, in een regio waar verschillende sekten van boeddhistische monniken leven.
Transfer naar uw hotel en inchecken.
Neem een pauze ter ontspanning van de vermoeide reis, de avond is ter vrije besteding.

D8

Leh - Lamayuru

Rijd vandaag tijdens uw avontuurlijke tour naar Leh en Ladkah op Royal Enfield naar Lamayuru, een 10e-eeuws klooster, een van de oudste, aan het begin van de Indusvallei.
Lamayuru, een van de oudste kloosters in de regio, wordt vanwege zijn ligging in vreemde geografische formaties op een eigenaardige manier geclaimd als een 'maanlandschap'. Bezoek het Lamayuru-klooster, een serene plek met een overvloed aan antieke ontwerpen, betoverende bezienswaardigheden en toegewijde monniken.
Slinger je Royal Enfield over de wegen in de Himalaya die langs de rivier lopen, door de dorre woestijn, door dorpen met huizen van lemen muren, door schokkend groene velden en uiteindelijk naar de voet van een immense kloof.

D9

Lamayuru - Leh

Bereid je vandaag voor op weer een avontuurlijke motortour door de Himalaya en rijd terug naar Leh.
Onderweg bezoek je het Likir-klooster, gebouwd in 1065, aangesloten bij de Gelugpa-sekte van het Tibetaans boeddhisme, gesticht door Lama Duwang Chosje. Likir Gompa dankt zijn naam aan het woord Lukhgil, wat 'opgerolde slang' betekent, omdat boeddhisten geloven dat het klooster werd omringd en bewaakt door de twee grote slangengeesten. Het klooster ligt op een kleine heuvel en biedt een panoramisch uitzicht op de rivier de Indus tegen een achtergrond van de machtige Himalaya.

D10

Leh

Na het ontbijt begint een nieuwe aflevering van Ladakh Motorcycle Tour met lokale bezienswaardigheden van Leh, beginnend met Shanti stupa.
Het ongerepte witte gebouw met gouden kunstwerken en boeddhistische muurschilderingen en schilderijen, kan elk onrustig hart weer vrede brengen. Je kunt rond de stoepa lopen terwijl je mantra's herhaald en geniet van de ontzagwekkende schoonheid van de landschappen. Gebouwd door Japanse monniken in 1991 ter gelegenheid van de voltooiing van 2500 jaar boeddhistische religie.

Zeg adieu tegen uw reisgenoot / uw motorbeest - uw Royal Enfield, welk dagenlang een betrouwbare partner was op de reis naar de heilige kloosters van de Himalaya.

D11

Leh-Delhi

Neem afscheid van Ladakh en vlieg naar Delhi.
Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
U kunt op eigen gelegenheid uitrusten of de Indiase hoofdstad ontdekken.

D12

Vertrek

Na het ontbijt eindigt vanmorgen uw Mystic Himalaya-tour naar Leh Ladakh, de vertegenwoordiger van Indian Ride zal u helpen om u naar Delhi International Airport te brengen voor uw verdere reisarrangementen.

Gegarandeerd vertrek
vanaf 2 motoren
Data Rijder Passagier Festival
Vertrek
Aantal boekingen
21-07-2023
01-08-2023
2795 € 2395 € --- Sold Boek nu
05-07-2024
16-07-2024
2795 € 2395 € --- Boek nu
Met je vrienden

REIS MET JE EIGEN VRIENDENGROEP OP DEZE ROUTE, OP EEN DATUM
NAAR KEUZE, VANAF 8 PERSONEN…

Prijs is Inkl.:

 • Prijzen zijn per persoon, en gebaseerd op basis van 2 personen per DBL / Twin kamer - met ontbijt. 
 • Motorfiets royal enfield 500 CC met monteur.
 • Inclusief onbeperkte kilometers en brandstof.
 • Engelssprekende gids op de motorfiets.
 • Bijstandsvoertuig met chauffeur voor uw bagage.
 • Hotels - Belastingen.
 • Dienst van lokale gidsen bij monumenten.
 • Alle binnenlandse transporten.
 • 24 * 7 Assistentie door team INDIAN RIDES.
 • WA Verzekering

Prijs is Excl.:

 • Internationale vlucht.
 • lunch en diner.
 • Visumkosten.
 • Persoonlijke uitgaven - Dranken en alle persoonlijke uitgaven.
 • Tips (geen verplichting).
 • Toegangsprijzen met betrekking tot camera's / videosites
 • Repatriëringsverzekering
 • Motoruitrusting en persoonlijke uitrusting

REVIEWS

Onze tevreden klanten

Uitstekend
0.0 Gebaseerd op 0 beoordelingen
analytics-graph-bar