Motoravontuur in Gujarat

Gujarat: door zijn zeer rijke, levendige cultuur en erfgoed trekt het altijd vele reizigers aan. De lokale bevolking spreekt Gujarati, het zijn voornamelijk zakenmensen met bloeiende bedrijven. Gujarati zijn vegetarisch en hun specialiteiten zijn farsan en zoetigheden. Er is veel vraag naar Bhakri-Shak, Khichdi Kadhi en snacks zoals Khakhra, Thepla, Phaphda enz.

Van de verschillende festivals die in de staat worden georganiseerd, is de meest bekende de Kutch Rann Mahotsava, die meestal eind februari en begin maart wordt gehouden. Dit festival toont de kunst, kunstnijverheid, volksdansen, muziek- en culturele shows van Gujarat. Andere festivals zoals het vliegerfestival, genaamd Makar Sankranti is een show met een enorme pracht, waar vliegers van over de hele wereld komen om te genieten van een dag onder de winterzon.


Deskundige en gepassioneerde
lokale reisbegeleider

Reis in kleine groep
(2 tot 8 motoren)

HOOFDPUNTEN

Rijder 2985€ Passagier 2595€
AFSTAND 1680 kms
DUUR 14 dagen
BENODIGDE ERVARING Eenvoudig / Gemiddeld
BEST REISTIJD Oktober - Maart

Welkom in Gujarat, een authentieke en afgelegen regio  die garantie biedt voor vele uren rij plezier op de motor om deze regio te ontdekken. We onthullen haar rijkdom aan u tijdens de roadtrip op een Royal Enfield buiten de gebaande paden.

Waarom kiezen voor Treasures of Gujarat Motorbike Tour:

 • Deze regio in een weinig bezocht gebied in India
 • Onvergetelijke woestijnlandschappen aan de Rann of Kutch
 • Ontmoeting van de Kutch-stamcultuur en zijn verfijnde en kleurrijke vakmanschap

Een rondleiding door Ahmedabad, in het land van Ghandi. Een bezoek gewijd aan het Indo-islamitische historische erfgoed met zijn 'pols'-districten, enkele fijn uitgesneden houten Haveli of waterputten uit de 15e eeuw (Dada Hari Step Well). Gezekerd in het zadel zetten we koers naar het binnenland van de dorre landen van Kutch, een uitgestrekte zoutwoestijn die grenzeloze horizonten biedt. Ons Indian Ride-team zal je door weinig bekende dorpen leiden, die in geen enkele gids voorkomen. Ontmoet de stammen (Kutch: rabaris, ahir, harijan) en hun kleurrijke ambachten Vervolg naar de top van Palitana, voor een mystiek visioen van jaïnistische en hindoeïstische tempels. Het leven hier wordt gekenmerkt door spiritualiteit. Geniet ten slotte van een 4X4-safari in het Sasan Gir-dierenreservaat, een oase van rust voor Aziatische leeuwen (of Perzische leeuwen). Er zullen ook veel mogelijkheden zijn om Gujarati zoete/zoute culinaire specialiteiten zoals Thali te ontdekken.

De hoogtepunten van deze reis:

 • Verken Ahmedabad vanuit de moskeeën met levendige minaretten, de 'pols' (wijk) van de oude stad en Gandhi's ashram
 • Maak een safari om de laatste leeuwen van Azië te ontdekken.
 • Beklim de trappen die leiden naar Shatrunjaya, in de buurt van Palitana en ontdek de 863 Jain-tempels
 • Maak een tussenstop in Bhuj en leer over de fijnheden van lokale ambachten.
 • Ontmoet met de stammen van Kutch en waardeer hun kleurrijke ambachten.

Deze route van meer dan 1000 km leidt je naar het prachtige wild welk hier leeft. Khurs, deze witte ezels of zelfs antilopen zien we in Little Rann tijdens een Safari in 4x4. Een geweldige tour voor onverschrokken reizigers.

Deze route van meer dan 1000 km leidt je naar het prachtige wild welk hier leeft. Khurs, deze witte ezels of zelfs antilopen zien we in Little Rann tijdens een Safari in 4x4. Een geweldige tour voor onverschrokken reizigers.

Minder info
D1

AANKOMST UDAIPUR

Maak na een uitgebreide lunch kennis met het Team van indian Rides, je reisgenoten tijdens je motortocht in Gujarat. De eigenaar van Indian Rides, de heer Narendra zal je de route en alle details van de tour laten weten. Hij zal samen met zijn ondersteunende team je constante metgezel zijn voor de komende motortour door West-India.

Vandaag maak je ook kennis met uw Royal Enfield-motor voor een avontuurlijke motorexpeditie naar Gujarat. Maak u vertrouwd met de bedieningselementen en veiligheidsmaatregelen. Leer je motor beter kennen tijdens een proefrit.

Verken 's avonds het pittoreske Udaipur, "de stad van de meren". De meest romantische stad van India gelegen tussen de beroemde meren en de oude Aravalli-heuvels. Het beroemde Lake Palace, gelegen in het midden van Lake Pichola, is een van de mooiste bezienswaardigheden van Udaipur.

D2

UDAIPUR - POSHINA

Vanmorgen vertrekt u na het ontbijt voor uw Royal Enfield-tour door West-India van Udaipur naar Poshina, de thuisbasis van de kleurrijke tribale stammen als de Garasias, Bhils en Rabaris. Het schilderachtige dorpje wordt omringd door de Aravalli-bergketens.
Op weg naar Poshina verken je de oude dorpen en maak je kennis met de diverse stammen en hun fascinerende en traditioneel rijke levensstijl. Observeer unieke gewoonten en tatoeages van de bewoners. De rit door West-India is geweldig terwijl je op je Royal Enfield door de ruige bergen van de Aravalli-reeksen rijdt, door vele kleine gehuchten, dorpjes en langs vele glinsterende stroompjes.

Je verblijfplaats voor vanavond zal Darbargadh zijn. Een prachtig erfgoedpaleis dat door een familie wordt beheerd en gelegen ligt in een prachtig betoverende omgeving omringd door adembenemende Aravali-heuvels en meren. Het paleis zelf is een oase van schoonheid en rust. Degenen die van natuur, ambacht en erfgoed houden, zullen echt van deze plek houden.

 • 4 uur
D3

POSHINA - BAJANA

Na het ontbijt begint de rit naar naar Bajana, gelegen aan de zuidelijke oever van de Little Rann of Kutch. Bajana staat bekend om zijn koninklijke safarikampen op het unieke terrein van de Little Rann of Kutch. De Little Rann of Kutch is een van de grootste reservaten van India en is een witte zoutwoestijn met een schilderachtig uitzicht op het gevarieerde landschap waar u zeldzame soort van de 'Indian Wild' kunt zien.

Je verblijfplaats voor de komende twee nachten is het Royal Safari-kamp. Rijd op je motor naar de nabijgelegen dorpen om de lokale stammen zoals Rabari, Koli en Bajania te zien die hun rijke levensstijl behouden. Kijk hoe de lokale bevolking gekleed gaat in kleding versierd met kleurrijke borduursels en zilveren geoxideerde sieraden. Maak uw verblijf fascinerend door een bezoek te brengen aan de stamdorpen Rabari en Bhairwad die bekend staan om hun borduur- en zijdewevers. Een unieke kunstvorm van Tangalia is het handwerk dat de Dangasia-gemeenschap in Bajana beoefent. Dangasia is de enige gemeenschap die de Tangalia-weeftechniek kent.

 • 5 uur
D4

BAJANA

De Little Rann Of Kutch, een moerras in West-Gujarat, is een ongerepte, uitgestrekte vlakte van 3.570 vierkante kilometer en staat bekend om de met uitsterven bedreigde Aziatische wilde ezel of "Khur" en een verscheidenheid aan trekvogels.
Vandaag na het ontbijt gaat middels een jeepsafari naar de Little Rann of Kutch om de zeldzame soort van de 'Indian Wild Ass'- Khur en diverse andere dieren zoals Nilgai, Black buck, Chinkara, Indian Wolf, etc. te zien. Sanctuary is ook de thuisbasis van vele soorten trekvogels, zoals de saruskraanvogel, eenden, pelikaan, flamingo's en ooievaars, evenals landvogels zoals zandhoen, frankolijn en de Indiase trap.
Bezoek 's avonds de Shree Shantinath Jain Mandir tempel, welke is gewijd aan Shantinatha en een belangrijk bedevaartsoord is voor de volgelingen van het jainisme.

Rijd vervolgens ook naar de zoutvlakte - "The Great Rann of Kutch" - "The white salt desert" van India, een extreem wit landschap dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Je krijgt niet alleen de kans om de witte besneeuwde aanblik van zoutwoestijnen te ervaren, maar ook om de lokale cultuur, tradities, keuken en gastvrijheid te proeven. Wees getuige van een betoverende zonsondergang en ervaar deze schoonheid van de natuur als nooit tevoren. 

D5

BAJANA - WANKANER

Vandaag vervolgt u na het ontbijt uw Gujrat Motor tour richting Wankaner, een van de prinselijke staten van India. De roadtrip van vandaag in Gujarat is ongeveer 120 km van Bajana naar Wankaner. Het woord 'Wankaner' verwijst naar "rivierbocht" ("Wanka" - bocht, "ner" - rivier) in Gujarati.' De stad kreeg de naam vanwege de ligging aan de Machchhu-rivier. Bezoek Ranjit Vilas Palace, gelegen in de prachtige heuvels van de stad, die is uitgehouwen en versierd met historische architecturale stijlen van Mughal, gotische, Nederlandse en Victoriaanse architectuur.

Je verblijfplaats voor vanavond zal de Royal Oasis zijn, een once in a lifetime ontmoeting, met prachtige interieurs in art-decostijl. The Royal Oasis ligt aan de oevers van de Machchhu-rivier en is een van de mooiste hotels in de staat Gujarat. Het is ontworpen en geïnspireerd door de Europese architectuur. Het pand is een traktatie voor vogelaars en natuurliefhebbers die een grote verscheidenheid aan vogels en dieren in de omliggende citroenboomgaarden in het wild kunnen spotten, zoals stekelvarkens, civetkatten en blauwe stieren.
Maak 's avonds een ontspannen wandeling in het dorp om in contact te komen met de locale bevolking en de archeologische vindplaats te verkennen.

 • 3 uur
D6

WANKANER - GONDAL

Vandaag na het ontbijt maakt u zich op voor een lange etappe van de Tour en gaat u naar Gondal, een prinsdom van Kathiawar Agency in Brits-Indië.
Je verblijfplaats voor vanavond is het Riverside Palace, een van de beste erfgoedpanden in Gujarat, waar je de smaak van koninklijke pracht zult proeven. Het Riverside Palace is een herenhuis in Europese stijl, gebouwd in 1885 als de residentie voor de Prins van Gondal. Het paleis met prachtige tuinen ligr naast de rivier in de stad. U kunt door de tuin en langs de rivier wandelen om vogels te spotten.

Bezoek vervolgens het Orchard Palace, een privé terrein met herten, een verscheidenheid aan vogels, oa pauwen, die de tuin bewonen en bijdragen aan de serene schoonheid van de boomgaarden met limoen-, chikoo- en mangobomen. 
De stad Gondal werd geregeerd door een familie van autoliefhebbers wiens passie van generatie op generatie resulteerde in een prachtige collectie auto's, “The Royal Vintage en Classic Cars” die nu deel uitmaken van het museum in het paleisgebouw.

 • 3 uur
D7

GONDAL - SASAN GIR

Geniet van de schilderachtige en buiten de gebaande paden motorrit door West-India, over de ruige bergkammen en heuvels naar dichtbeboste valleien met een uniek panorama op de dieren in het wild. Bij het bereiken van Sasan Gir checkt u in bij het wildresort gelegen in een dicht bos. Na tijd voor wat rusten, verken je de exotische dieren in het Gir National Park, het beroemde nationale park van West-India. Gir National park en Wildlife Sanctuary zijn verspreid over een totale oppervlakte van 1410,30 vierkante kilometer. Het Gir National Park is de laatste verblijfplaats waar de "Aziatische leeuw" (Panthera leo persica), een bedreigde diersoort, in zijn natuurlijke habitat voorkomt.

De avond ontspannen door in deze ongelooflijke accommodatie te geniet van een multi-cuisine diner.

 • 3 uur
D8

SASAN GIR

Voel de volgende ochtend lichte spanning voor een Wild Life's avontuurlijke safari aan boord van een open jeep, met een privégids voor je gamedrive in het Gir National Park. Verken het heiligdom op zoek naar Aziatische leeuwen. Naast Afrika is The Gir Forest de enige plek ter wereld waar je leeuwen kunt spotten. Er zijn ongeveer 600 Aziatische leeuwen in het Gir-bos van Gujarat. Gir Forests vormen een uniek leefgebied voor veel vogels en dieren. Dieren zoals de leeuw (Aziatische leeuw), luipaard, hyena, chital (hert), gevlekte herten, sambar, blauwe stier, chaushinga, chinkara, wilde zwijnen, krokodillenjakhals, vos, mangoest, civetkatten, langur-apen en meer dan 300 vogelsoorten zijn hier gevonden. U kunt vele soorten zoogdieren, reptielen, vogels en insecten observeren en fotograferen, samen met een rijke verscheidenheid aan flora en fauna.

Geniet 's avonds van een avondwandeling in en rond de lodge om wat vogels spotten.

D9

SASAN GIR - PALITANA

Na het ontbijt maakt u zich klaar voor weer een avontuurlijke rit, dicht bij de natuur, gaat u naar de heilige plaats Palitana - "The City of Temples", een belangrijk bedevaartsoord voor Jains. Je avontuurlijke motortour door West-India biedt adembenemende uitzichten op het bos en prachtige dorpjes onderweg naar Palitana.
De stad Palitana ligt op de Shatrunjaya-heuvel - een van de heiligste bedevaartsoorden van het jaïnisme. 
Shatrunjaya is een ongelooflijke heuvel,  bezaaid met prachtige tempels, gebouwd in de afgelopen 900 jaar.

Je verblijfplaats voor vanavond is Vijay Vilas Palace, een charmant erfgoed met een fascinerende geschiedenis. 
Het paleis biedt een prachtig uitzicht op de Shatrunjaya-heuvel en de Palitana-tempels die in de buurt liggen.
's Avonds kun je heerlijk door het dorp wandelen en getuige zijn van de cultuur en tradities van de lokale bevolking

 • 4 uur
D10

Palitana

Geniet van een verrukkelijk ontbijt en begin daarna uw tour met sightseeing over de betoverende Palitana 'Het grootste tempelcomplex ter wereld' met haar marmeren tempels. Palitana is de enige berg ter wereld met meer dan 900 historische tempels-, gelegen in het Bhavnagar-district van Gujarat. De Palitana-tempels en de Shatrunjaya-heuvel samen worden door de Jain-gemeenschap beschouwd als de meest heilige pelgrimsbestemming (tirtha). De belangrijkste tempel op de top van de heuvel is de eerste Tirthankara, Shri Adishwara. De Shri Adishwara-tempel is een fascinerende structuur die bestaat uit betoverende complexe gravures en sierlijke architectonische motieven.

D11

PALITANA - MULI

Na het ontbijt gaat u verder voor uw motorreis door West-India naar Muli - een historisch dorp in de Malu Taluka van het Surendranagar-district. Muli is een plek waar mensen kunnen genieten van historische, culturele en artistieke ervaringen. Het dorp is beroemd om zijn tempels en heeft een 250 jaar oude Dudhai Vadwala-tempel, beroemd onder de Rabari-gemeenschap van Gujarat, en om de Swaminarayan-tempel die werd gebouwd door Brahmanand Swami.

Verken 's avonds nabijgelegen dorpen en ontmoet verschillende stammen; wees getuige van hun levensstijl, cultuur en tradities.
Uw verblijf vannacht zal het Ambika Nivas Palace zijn - een erfgoedhotel in Gujarat, dat een zeer sereen, weelderig groen landschap biedt op een geweldige locatie. Geniet van de warme gastvrijheid van India die als thuis voelt.

 • 3 uur
D12

MULI - DANTA

Maak je na het ontbijt klaar voor een nieuwe etappe van de tour door West-India door te rijden naar een andere prinselijke staat - Danta geregeerd door Parmars. Rijd over de prachtige plattelandswegen en door kleine dorpjes met een prachtig uitzicht op de Aravalli-bergketens.
Danta is een stad in het Banaskantha-district, ongeveer 150 km ten noorden van de stad Ahmedabad en op de grens van Gujarat met Rajasthan. Je verblijfplaats voor vanavond is Bhavani Villa - Een villa in koloniale stijl gelegen op de top van een heuvel omringd door de weelderige groene Aravallis-bergketens, welk de thuisbasis is van twee oude stammen, The Bhils en The Garasiyas. Met een warm en genereus gastvrij verblijf en een betoverend uitzicht op Danta en de Aravallis, is het een paradijs voor natuurliefhebbers.

'S Avonds bent u vrij om van uw vrije tijd te genieten of om meer van de omgeving te ontdekken. U kunt een avondwandeling maken in de jungle en genieten van de flora en fauna of een trektocht maken om te genieten van het schilderachtige vergezichten op de weelderig groene omliggende gebieden.

 • 5 uur
D13

DANTA - UDAIPUR

Vanmorgen na het ontbijt stuur je op je Royal Enfield verder naar "The city of Lakes" - Udaipur", de meest romantische toeristische bestemming van Rajasthan, wederom omringt door de prachtige, weelderige groene heuvels van Aravallis. "De historische hoofdstad van Mewar" staat bekend om zijn geschiedenis, cultuur en schilderachtige locaties. Naast het verfijnde merensysteem heeft Udaipur een rijk cultureel erfgoed - historische forten en paleizen, musea, galerijen, natuurlijke locaties, tuinen en architecturale tempels. Zodra je Udaipur bereikt, heb je de hele avond om de lokale markten en de stad te verkennen. Geniet en haal het beste uit uw overnachting in het luxe hotel aan het meer.

 • 4 uur
D14

UDAIPUR VERTREK

Met het aanbreken van de dag zal een van onze vertegenwoordigers van Indian Rides u afzetten op de internationale luchthaven van Udaipur, om uw vlucht naar huis te halen.

Gegarandeerd vertrek
vanaf 2 motoren
Data Rijder Passagier Festival
Vertrek
Aantal boekingen
16-12-2023
29-12-2023
2985 € 2595 € --- Complet Boek nu
2024
20-02-2024
04-03-2024
2985 € 2595 € --- Boek nu
Met je vrienden

REIS MET JE EIGEN VRIENDENGROEP OP DEZE ROUTE, OP EEN DATUM
NAAR KEUZE, VANAF 8 PERSONEN…

Prijs is Inkl.:

 • Prijzen zijn per persoon, en gebaseerd op basis van 2 personen per DBL / Twin kamer - met ontbijt.
 • Motorfiets Royal Enfield 500 CC met monteur.
 • Inclusief onbeperkte kilometers en brandstof.
 • Engelssprekende gids op de motorfiets.
 • Bijstandsvoertuig met chauffeur voor uw bagage.
 • Hotels - Belastingen.
 • Dienst van lokale gidsen bij monumenten.
 • Alle binnenlandse transporten.
 • 24 * 7 Assistentie door team INDIAN RIDES.
 • WA Verzekering

Prijs is Excl.:

 • Internationale vlucht.
 • lunch en diner.
 • Visumkosten.
 • Persoonlijke uitgaven - Dranken en alle persoonlijke uitgaven.
 • Tips (geen verplichting).
 • Toegangsprijzen met betrekking tot camera's / videosites
 • Repatriëringsverzekering
 • Motoruitrusting en persoonlijke uitrusting

REVIEWS

Onze tevreden klanten

Uitstekend
0.0 Gebaseerd op 0 beoordelingen
analytics-graph-bar