jaar succesvol
in de markt

Reizen met gepassioneerde
lokale bikers

Kleine groepen
2 tot 8 motoren

HOOFDPUNTEN

Rijder 2895€ Passagier 2595€
AFSTAND 860 Kms
BENODIGDE ERVARING Gemiddeld
BEST REISTIJD Juni - September
DUUR 14 dagen

De Spiti-vallei, genesteld in de machtige Indiase Himalaya, is een prachtige, op grote hoogte gelegen, ijskoude woestijn. "Spiti" betekent "Het Middenland" (het land tussen Tibet en India). Spiti wordt ook wel Klein Tibet genoemd. De meeste mensen in de Spiti-vallei zijn boeddhisten. De Spiti-vallei ligt op een gemiddelde hoogte van ongeveer 3600 m. boven zeeniveau.

Waarom kiezen voor "Motortour naar India's Little Tibet"?

 • Ervaar de prachtige mix van Tibetaans en Indiaas boeddhisme.
 • Verken de mooiste plekken van Spiti Valley - Chandra Taal, Kaza, Tabo, Nako, Dhankar.
 • Deel proeven met een geweldige groep gelijkgestemde mensen, met uitstekende ondersteuning.
 • Wij zijn een team van gepassioneerde lokale rijders die al meer dan 16 jaar op een van 's werelds meest opwindende terreinen rijden.

Een reis naar Lahaul en de Spiti Valley Tour biedt ongelooflijke panorama's, sensationele landschappen en adembenemende haarspeldbochten, waardoor het een van de meest populaire routes is voor motorrijders over de hele wereld.
De Summer Spiti Valley-motortour begint in Delhi en neemt je mee naar de Trans-Himalaya-regio's, afgelegen uithoeken van India.


Hoogtepunten van de tour

 • Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je door 's werelds hoogste berijdbare passen rijdt.
 • Rij met uw Royal Enfield langs de Hindustan-Tibet Highway, die de glorie van het boeddhisme belichaamt.
 • Bekijk in alle rust de grootste en oudste kloosters: het Kee-klooster of het Kungri-klooster.
 • Voel de extase als je een glimp opvangt van de Kinner Kailash Mountains.
 • Geniet van de schoonheid van het maanachtige landschap in India's winterwonderland tijdens een verblijf in Chandra Language Lake.
 • Creëer geweldige ervaringen tijdens interactie met Himachali en Tibetaanse lokale bevolking.
 • Proef het voedsel van het land en ervaar de stilte in de afgelegen gebieden van het Himalaya-gebergte.

Wil je deel uitmaken van de motortour naar de Spiti-vallei, die je meeneemt door onherbergzame gebieden, langs maanlandschappen en over hoge bergen die enige motorervaring vereisen? … dan ben je hier goed!!
Ben je klaar voor deze prachtige Himalaya-reis op Royal Enfield?

Minder info

D1 Delhi - Kufri

Welkom in India!
Een warm welkom door de vertegenwoordiger van Indian Rides op Delhi International Airport. Hij zal je naar het hotel in Delhi brengen waar je kunt ontspannen na de vlucht.
Onze avontuurlijke motortour naar de onontgonnen en ongebruikelijke bestemming Spiti Valley begint vanuit Delhi, de hoofdstad van India. 
Een vertegenwoordiger van Indian Rides haalt je 's avonds op van het hotel en brengt je met de nachtbus, welk je naar het kleine dorpje Kufri in de surrealistische heuvels van Shimla leidt.

D2 Kufri

Kufri, een pittoresk dorpje in de Himalaya, genesteld in de schoot van de hoge Shivalik-bergketens, biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende groene valleien en met sneeuw bedekte toppen.

Ontmoet vandaag je medereizigers, en leer het Indian Rides-team kennen, je reisgenoten op je motoravontuur naar de Gateway of Tibet. Indian Rides-eigenaar Mr. Narendra legt het te verwachten terrein en de dagelijkse aflopen uit. Samen met zijn back-upteam zal hij de groep naar de opwindende Spiti-vallei leiden.

D3 Kufri

Na een ontspannen lunch is het tijd om kennis te maken met uw Royal Enfield-motorfiets om te beginnen aan het Great Himalayas Motorcycle Adventure op een Royal Enfield. Ga uitdagende dagen tegemoet in het zadel van uw Royal Enfield op uitdagende paden en wegen, die zorgvuldig zijn verkend, tijdens de begeleide Spiti Valley Motor Tour door India. Maak uzelf vertrouwd met de motor, de bedieningselementen en veiligheidsmaatregelen. Ervaar je fiets beter tijdens een proefrit en laat hem indien nodig afstellen, want hij wordt je trouwe reisgenoot voor de komende Himalayan Experience.

Voel de immense natuurlijke schoonheid die je omringt en geniet van de rest van de dag op je gemak.

D4 Kufri - Sarahan

We vertrekken vanochtend vroeg voor uw eerste etappe van de reis naar de Gateway of Tibet.
Rijd naar de prachtige Kinnaur-vallei, ook bekend als de fruitschaal van Himachal Pradesh.
Ervaar schilderachtige vergezichten van appelboomgaarden, met sneeuw bedekte toppen en prachtige vergezichten.

De volgende bestemming van onze motorexpeditie naar de Himalaya is Sarahan, gelegen op een hoogte van ongeveer 2100 meter en gezegend met de machtige goddelijke aanwezigheid van Shrikhand Mahadev, een paradijs voor natuurliefhebbers.
Bezoek de populaire toeristische attractie van Sarahan, de Bhima Kali-tempel, een van de 51 Shakti Peethas

D5 Sarahan - Sangla - Batseri

Maak je vandaag, na een heerlijk ontbijt, klaar voor een nieuwe motortocht door de Himalaya, langs de stromende Sutlej-rivier en met het mooiste uitzicht op de Kinnaur-vallei. Ga verder naar de pittoreske en hemelse Sangla-vallei - ook bekend als Baspa-vallei, gelegen op een hoogte van 3223 meter.
Ga dan verder over smalle en avontuurlijke wegen die naar de Spiti-vallei leiden, op weg naar het dorp Batseri. Verken de verborgen hoekjes van het dorp en leg het unieke ervan vast met je camera.

D6 Sangla - Kalpa

Vandaag na het ontbijt gaan we verder naar Lahaul Spiti via Kinnaur met een rit langs de Baspa rivier naar het volgende dorp, Kalpa. Tegen de achtergrond van het majestueuze Kinner Kailash-gebergte, is het charmante dorp een idyllische schoonheid in de Himalaya.
De aanblik van de ondergaande zon die de besneeuwde toppen raakt, zal u betoveren.
Omdat het gebied dicht bij de Indo-Tibetaanse grens ligt, heeft het een sterke Tibetaanse invloed en sfeer. Leer meer over de Tibetaanse cultuur van de lokale bevolking en geniet van Tibetaanse en Indiase lekkernijen. Een geweldige mix van culturen die je zult ervaren tijdens de Culturele Reis naar de Poort van Tibet op je Royal Enfield.

D7 Kalpa - Tabo

Bij het eerste licht zullen de vogels tjilpen en fladderen en je ogen openen.

Geniet van de adembenemende schilderachtige rit en ervaar het uitzicht langs de Hindustan Tibet Highway, inclusief de Khab - de samenvloeiing van de rivieren Spiti en Sutlej.
Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van de vallei met een ononderbroken uitzicht op de Leo Purygal-piek vanaf de Khab-brug.
Vervolg uw avontuurlijke reis door de Spiti-vallei naar het dorp Tabo, ook wel bekend als de "Ajanta van de Himalaya".
Betaal je respect in het 1200 jaar oude Tabo-klooster, beroemd om zijn heiligheid en ook een UNESCO-werelderfgoed.

Optioneel kunnen we sterren kijken bij het uitzichtpunt in Tabo.

D8 Tabo - Dhankar Gompa - Kaza

De rit van vandaag zal de meest opwindende, langste en meest avontuurlijke van je Spiti Valley Bike Tour zijn, aangezien je een van de meest schilderachtige en opwindende routes zult rijden.
Na het ontbijt maak je je klaar voor de route naar Kaza naar het Dhankar-klooster.
Genesteld tussen de rotspartijen van de hoogste bergtoppen op een hoogte van meer dan 3800 meter, biedt dit prachtige klooster het klooster een spectaculair uitzicht op de Spiti-vallei.
Vervolg van de Spiti-motortocht naar Kaza, de grootste stad in de Spiti-vallei, die dienst doet als hoofdkwartier van de vallei.
Gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Spiti en op een hoogte van 3.650 meter, is de stad het middelpunt voor reizigers die vanuit zowel Shimla als Manali naar de vallei komen. Kaza is een schilderachtige traktatie, aan alle fronten omheind door hoge ruggen. De groene stad is verbazingwekkend rijk aan flora en fauna in het hooggebergte.

D9 Kaza - Pin Valley – Kungri – Mudh - Kaza

Vandaag wordt de zwaarste dag op de route door de Himalaya in de Spiti Valley. Het is een onverharde weg helemaal tot Mudh, vol met los grind, een beetje hobbelig, en waar de Pin River vlak naast de modderige wegen stroomt, maar ook prachtige vergezichten biedt. Er zijn vele plekken waar jij je motor wilt parkeren aan de oevers van Pin River om wat foto's te klikken.
Een van die geweldige bezienswaardigheden is het samenkomen van de Spiti en de Pin-rivier.
Rijd door naar het op een na oudste klooster van Spiti - het Kungri-klooster, dat behoort tot de Nyingmapa-orde van het boeddhisme, welk bekend staat als de oudste orde van het Tibetaans boeddhisme.

Vervolg je avontuurrit naar het laatste dorp in de Pin-vallei - Mudh. Ontspan, maak een wandeling door het dorp en geniet van de natuurlijke schoonheid en rust. Voel de vertraging van de tijd, ga zitten en drink een kopje thee terwijl je kletst met de lokale bevolking. Ervaar hoe het voelt om elke minuut van de dag te leven.
We rijden terug naar Kaza.

D10 Kaza - Kibber - Chandratal Lake

Vandaag is weer een ervaringsrijke dag tijdens Indo-Tibet Road Trip.
Na het ontbijt op weg naar Chandratal Lake.
De Gateway van Tibet op de motor start vanuit Kibber, ongeveer 20 km van Kaza. Het klooster in Kibber zal onze eerste stop zijn. Ook wel het Key Gompa-klooster genoemd, zittend op de grootmoedige hoogte van 3870 m, tussen de bergen in een komvormige vallei van het kleine dorpje Langza. Het klooster is ongeveer 1000 jaar oud en is de symbolische belichaming van de spirituele overtuigingen van de boeddhistische gemeenschap.

Terwijl u motorrijdt, is de volgende locatie op de route het prachtige Chandratal-meer, dat ook bekend staat als het maanmeer vanwege zijn halvemaanvormige vorm, gelegen op het Samudra Tapu-plateau, op een hoogte van 4.300 meter. Te midden van de bruine schaduwen van bergen is er de prachtige glinsterende turkooisblauwe vlek van het meer. Het meer ziet er op verschillende tijdstippen van de dag totaal anders uit.

We overnacht in het kamp. En vergeet niet om hier de magische nachtelijke hemel te aanschouwen, waar je het hele Melkwegstelsel met het blote oog kunt zien.

D11 Chandratal Lake - Manali

Vandaag is de dag om met uw motorfiets te rijden op de meest avontuurlijke en hoogste berijdbare passen.

 De rit van vandaag wordt een van de meest gedurfde van deze hele expeditie, aangezien je twee grote hoogtepassen zult oversteken. Na een paar uur rijden, steek je de Kunzum-pas (4590 m) over, die de hoogste bergpas is van deze begeleide motortocht door de Spiti vallei in de Himalaya. Voordat u Manali bereikt, steekt je ook de meest bezochte bergpas in India over; Rohtang Pass (3978 m) die een prachtig uitzicht biedt op gletsjers en besneeuwde bergtoppen. Nadat u Manali heeft bereikt, checkt u in bij het hotel.
De avonden zijn prachtig in Manali, waar je in een café aan de rivier van Old Manali kunt zitten voor een warme kop koffie met uitzicht op de stromende Beas-rivier en wuivende eucalyptus die hoge kliffen bedekt.

D12 Manali - Delhi (nacht bus)

Vandaag kan je na het ontbijt, als je dat  wilt, de schilderachtige charmante plaatsen van Manali ontdekken.
Kan op eigen gelegenheid de Hidimba Devi-tempel verkennen, plaatselijk bekend als de Dhungari-tempel, een oude grottempel omgeven door hoog cederbos, gewijd aan Hidimbi Devi, de vrouw van Bhima, een figuur in het Indiase epos Mahabharata, of een bezoek brengen aan lokale Tibetaanse kloosters en bergdorpen en ervaar het rustige leven van de lokale bevolking.
Koop een souvenir in de winkelstraat en bewaar de schoonheid van de bergen in je hart, waarvan de herinneringen nooit zullen vervagen als herinneringen aan de Lahaul Spiti Road Trip.
In de avond stap je in de nachtbus voor je weg terug naar de laagvlakten, nadat jij je afdrukken hebt achtergelaten op de wegen van de Himalaya.

D13 Delhi

Bij aankomst ontmoet u de vertegenwoordiger van Indian Rides en wordt u naar uw hotel gebracht.
De rest van de dag is ter vrije besteding.
U kunt uitrusten of op eigen gelegenheid de Indiase hoofdstad verkennen.

D14 Vertrek

Na het ontbijt deze ochtend, eindigt uw Spiti Motorbike-expeditie.
Een vertegenwoordiger van Indian Rides zal u begeleiden naar Delhi International Airport voor uw verdere reisbestemming / thuisreis.

Gegarandeerd vertrek
vanaf 2 motoren
Data Rijder Passagier Festival
Vertrek
Aantal boekingen
Geen data
Met je vrienden

REIZEN MET JE EIGEN VRIENDENGROEP OP DEZE ROUTE, OP EEN DATUM
NAAR KEUZE, VANAF 8 PERSONEN… NEEM CONTACT OP

Prijs is Inkl.:

 • Prijzen zijn per persoon, en gebaseerd op basis van 2 personen per DBL / Twin kamer - met ontbijt.
 • Motorfiets Royal Enfield 500 CC met monteur.
 • Inclusief onbeperkte kilometers en brandstof.
 • Engelssprekende gids op de motorfiets.
 • Bijstandsvoertuig met chauffeur voor uw bagage.
 • Hotels - Belastingen.
 • Dienst van lokale gidsen bij monumenten.
 • Alle binnenlandse transporten.
 • 24 * 7 Assistentie door team INDIAN RIDES.
 • WA Verzekering

Prijs is Excl.:

 • Internationale vlucht.
 • lunch en diner.
 • Visumkosten.
 • Persoonlijke uitgaven - Dranken en alle persoonlijke uitgaven.
 • Tips (geen verplichting).
 • Toegangsprijzen met betrekking tot camera's / videosites
 • Repatriëringsverzekering
 • Motoruitrusting en persoonlijke uitrusting

REVIEWS

Onze tevreden klanten

Uitstekend
5.0 Gebaseerd op 5 beoordelingen
02/01/2024

Ik en mijn vriend, we hebben 2 jaar eerder een motorreis naar Leh en Ladakh gemaakt met Indian Rides, vóór COVID-19, vorig jaar gingen we op een motorreis naar Spiti Valley met Indian Rides. Indian Rides is een lokale motortouroperator uit India. Het avontuur overtrof deze keer de verwachtingen. De route door de Indiase Himalaya van de Spiti Valley is zorgvuldig samengesteld en voert ons door adembenemende landschappen en uitdagende terreinen. Het rijden op motorfietsen zorgde voor een meeslepende ervaring, waardoor we geweldige connectie konden maken met de prachtige omgeving.
Een hoogtepunt van onze rit naar Spiti Valley was een ervaring die elk vooropgezet idee van natuurlijke schoonheid overtrof. De reis ging niet alleen over motorrijden; het ging ook over het omarmen van de geest van de Himalaya. De lokale inzichten van de gidsen verrijkten ons begrip van de regio, waardoor de reis zowel avontuurlijk als leerzaam werd.

Net terug van een opwindende Spiti Valley-tour in India met Indian Rides, en ik moet zeggen dat Narendra, de eigenaar, ons ongelooflijke en persoonlijke service heeft geboden. Dit is geen reis voor angsthazen, en Narendra maakt er geen grapje van – hij vertelt je precies hoe het is, en het voldoet aan alle verwachtingen. Met uitzonderlijke organisatievaardigheden is dit avontuur een must voor liefhebbers van motorfietsen en hunkeren naar de reis van hun leven. Het is een kans om getuige te zijn van het authentieke India, met als hoogtepunt een kampeerervaring op 4400 mtr in de uitlopers van de Himalaya. Verwacht extremen – intense hitte, ijzingwekkende kou en misschien een nat pak (het weer blijft slecht voorspelbaar, wij hadden geluk). Maar ik kwam naar huis met het gevoel een ongeëvenaard avontuur te hebben meegemaakt. Het adembenemende landschap en de dagelijkse uitdagingen maken het tot een ervaring als geen ander. 
Aarzel niet – boek het gewoon!

Omdat ik mezelf als een ervaren on-road rijder beschouwde, duwde de reis door India en de tour mij ver buiten mijn gebruikelijke comfortzone. De wegen, vooral de offroad-gedeelten, boden ongelooflijk uitdagende omstandigheden, maar toch werd elk moment gekoesterd en geliefd. Dankbaar voor een geweldige reis! Bedankt!

Derek Hermes

20/07/2019

Narendra, 
thank you so much for this wonderful experience. 
Away from honking and crowds... quiet valleys with very few tourists. deserves 5 stars.
Regards, Derek

Sjaak A

20/07/2018

Geweldige gast die Narendra, kent iedereen (of kent iedereen hem?), mega bak met ervaring, de rust zelfe, altijd een oplossing paraat en geen pad is hem te gek. 
Samen de ruige Spiti vallei bezocht. Heerlijke mix van  gewoon lekker sturen (best fijne motoren die Royal Enfields), cultuur en continu die natuur. Mega. 
Ik heb hem beloofd terug te komen.

analytics-graph-bar