Spot de tijger: een wildlife-motortour door Centraal-India

Een avontuurlijke wildlife Motortour voor alle natuurliefhebbers en motorfreaks. De Indian Rides Wildlife Tour op Royal Enfield neemt je mee door de vier tijgerreservaten van India. De tour beslaat de nationale parken Ranthambore, Bandhavgarh, Kanha en Pench en biedt de mogelijkheid om de majestueuze roofdieren in hun natuurlijke habitat te spotten, wat een unieke natuurervaring op zich is. Het land van gastvrijheid biedt deze reis naast natuur ook cultuur. De roze stad van India - Jaipur is een oude stad met ingewikkelde sculpturen en Khajuraho. Een ongebruikelijke toeristische bestemmingen in Centraal-India.


Deskundige en gepassioneerde
lokale reisbegeleider

Reis in kleine groep
(2 tot 8 motoren)

HOOFDPUNTEN

Rijder 3485€ Passagier 3185€
AFSTAND 1600 kms
DUUR 14 dagen
BENODIGDE ERVARING Gemiddeld
BEST REISTIJD Oktober - Maart

India – Het land van extreme biodiversiteit, het land van de grote Bengaalse tijger en de wilde ezel heten u welkom om de Indian Bush te ervaren. India zorgt altijd voor kippenvel met wilde avonturen. Het beschikt over een aantal nationale parken en natuurreservaten, die ongelooflijke safari-ervaringen bieden door middel van een reeks trektochten waarmee je de rijke en gevarieerde flora en fauna van het land kunt verkennen. En er is geen betere manier voor natuurliefhebbers om dit paradijs van nationale parken en natuurreservaten te ontdekken op een Royal Enfield met een Wild Life Journey-tour naar India op de motor.

Een safari is het gevoel dat je krijgt als je het gebrul van een leeuw door de jungle hoort echoën.
Ervaar een overvloed aan dieren in het wild van India op een motor terwijl je door de golvende landschappen van Centraal-India rijdt. Reis door de grootste staat van India, Madhya Pardesh op Royal Enfield met een motorvakantie in het wildleven naar Madhya Pradesh - recht naar het hart van India.

Waarom kiezen voor "Motortocht naar het wilde leven van Centraal-India"?

 • Dichte groene bossen, een grote verscheidenheid aan wilde dieren in hun eigen omgeving  in Centraal-India.
 • Beproef je rijvaardigheid terwijl je door de centrale hooglanden en de groenblijvende bossen van India rijdt
 • Deel beproevingen met een geweldige groep gelijkgestemde en een uitstekende support team.
 • Wij zijn een team van native gepassioneerde rijders, die al meer dan 15 jaar door de meest spannende terreinen van de wereld rijden.

Met "A wildlife Holiday Tour To India on Motorcycle" neemt Indian Rides je mee op de wildste paden, naar de mooiste en ongebruikelijkste hoekjes, waar het landschap telkens verandert, bezoek het erfgoed Rajasthan, reis naar afgelegen dorpen op het grote plateau van India, de Centrale Hooglanden en eindigt uiteindelijk in de dichte groene bossen.

Hoogtepunten van de rondreis

 • Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je over de overdekte snelwegen van Centraal-India rijdt.
 • Krijg een indrukwekkend beeld van de UNESCO-werelderfgoedlocaties van India op de motor in Jaipur.
 • Trek door de verborgen en afgelegen dorpen van Madhya Pardesh zoals Shivpuri en Chanderi
 • Verken de UNESCO-werelderfgoedlocatie een van de "Seven Wonders Of India" - Khajuraho-tempels, die beroemd zijn om hun architecturale symboliek in nagara-stijl en erotische sculpturen.
 • Wees getuige van de grote katachtigen in Kanha National Park
 • Ontdek de inspiratie voor het beroemde 'Jungle Book' van Rudyard Kipling, Pench National Park.
 • Lees meer over de 2000 jaar oude grotten en schilderijen in de grotten van Bandhavgarh National Park
 • Spot met je camera's op meer dan 350 vogelsoorten in de nationale parken en omgeving.
 • Ervaar een overvloed aan dieren in het wild, zoals Aziatische olifanten, luiaardberen, luipaarden en geelkeelmarters.
 • Verblijf midden in het kerngebied van Nationale Parken.

Neem deel aan de Indian Rides motortour die de natuurliefhebber in je meeneemt naar diverse en overvloedige habitats, de leefgebieden van de tijger in de National Parks van India.
Rijd op deze wilde en avontuurlijke tour door centraal India over uitdagende wegen door in de Indian Bush.

Minder info
D1

Aankomst Jaipur

Welkom in India! Een hartelijk welkom op de internationale luchthaven van Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, een stad van royalty's, grootsheid en weelderige architectuur, ook wel het "roze paradijs van India" genoemd.

Een vertegenwoordiger van Indian Rides zal u helpen met de transfer naar uw hotel.

Breng de rest van de dag rustig door om bij te komen van uw vlucht.

D2

Jaipur

Maak vandaag na het ontbijt kennis met het Team of Indian Rides, je reisvrienden op je avontuurlijke motorreis naar Centraal-India.

Je begeleide motortour door India begint met het verkennen van de historische en culturele rijke stad Jaipur. Ontdek de koninklijke stad met onze lokale gids, die je als eerste zal begeleiden naar het Amber Fort (Amer Fort), hoog op een ruige heuvel geïnstalleerd met een prachtig uitzicht over de stad en het Maota-meer. De prachtige binnenplaatsen, het verzorgde terrein en het ingewikkelde houtsnijwerk zijn sterk beïnvloed door hindoeïstische en Mughal-architectuur. De volgende halte zal zijn - Hawa Mahal, (het paleis van de wind), gebouwd in blozende roze zandsteen, een gebouw met honderden jharokha's (ramen). Daarna door naar het stadspaleis, een meesterwerk van Mughal- en Rajput-architectuur, bestaat uit uitgestrekte binnenplaatsen met prachtige schilderijen, tempels en musea die de glorie van Rajputana tentoonspreiden. Wees getuige van de pracht van de Jantar Mantar UNESCO ‘s Werelderfgoedlijst beschrijft het als "een uitdrukking” van de astronomische vaardigheden en kosmologische concepten van het hof van een geleerde prins.

Maak na een snelle lunch kennis met uw motor. Leer je motor beter kennen, want het zal je constante gezelschap zijn voor de komende Wildlife Adventure Motorcycle Trip in India.

Een Tour onder leiding van de eigenaar van Indian Rides zelf, de heer Narendra, samen met zijn supportteam.

D3

Jaipur - Ranthambore National Park

Helmen op! Je eerste rijdag wacht op je...
Na het ontbijt begint je eerste etappe van de Adventure Motor Safari-expeditie in India met een rit naar het The Land of Bengal Tigers- Ranthambore National Park, dat aan de rand van de glooiingen van de Aravalli-bergketen ligt, bedekt met droge loofbossen , omringd door een reeks hoge steile hellingen. Meren, droog struikgewas en grasland biedt een natuurlijke habitat voor tijgers. De Scenic-route is bezaaid met oude forten en tempels, waardoor een geweldige sfeer ontstaat voor zowel ons, de vogels als andere zoogdieren.
‘s Avonds kunt u een korte vogelspot wandelingen maken rond de lodge.

D4

Ranthambore - Shivpuri

Na een geweldig ontbijtbuffet, zijn we klaar voor een nieuwe dag ‘ontdek India op de motor’. De ongelooflijke rit naar Shivpuri loopt over de mooie lange bochtige wegen en ongelooflijke uitzichten op dichte luifelbossen. Men kan stoppen bij de rivierovergangen van de Chambal voor een adembenemend uitzicht en voor een fotostop.

Shivpuri is de natuurlijke toegangspoort tot Madhya Pradesh in Centraal-India. Gelegen op een hoogte van 478 meter boven de zeespiegel. De stad genoemd naar Lord Shiva, diende als de hemel van Kachhawaha Rajputs tot 1804 en werd uiteindelijk geregeerd door Scindias. Gelegen te midden van hellende heuvels en loofbossen, waren de bossen van Shivpuri vroeger de jachtvelden van de Mughal-keizers.

Verken 's avonds Chhatri, het populaire monument van de plaats met een perfecte combinatie van Mughal- en hindoeïstische architectuur. Maak een ontspannen wandeling in de Mughal-tuin met de koninklijke graven van de Scindia's of geniet van het prachtige uitzicht op de prachtige waterval naast uw hotel.

D5

Shivpuri - Chanderi

Op weg naar Chanderi slinger je door de prachtige heuvels en rijd je over kronkelende wegen langs mooie boerderijen en rivieren. We maken een korte stop maken om getuige te zijn van dit pittoreske landschap. Rijd door de afgelegen dorpen van centraal India tijdens de ongebruikelijke routes door India om uiteindelijk Chanderi te bereiken.

Chanderi staat bekend om zijn schilderachtige forten, heuvels en elegante handgeweven Chanderi-sari's

Je verblijfplaats voor vanavond is Kila Kothi, een koninklijke residentie van de voormalige staat Scindia. Ervaar hier de vorstelijke gastvrijheid van India. Chanderi is de thuisbasis van verschillende kleinschalige weefcentra. Elke dag wordt er een nieuw verhaal geweven in het schilderachtige stadje Chanderi, waar elk vierde huis in de straat is omzoomd met een weefgetouw. In het Chanderi Handloom-park kan men kletsen met de ambachtslieden, wevers en de lokale bevolking van de plaats. Je kunt dit schilderachtige stadje te voet verkennen en je zult verliefd worden op elk stukje ervan.

D6

Chanderi - Khajurao

Rijd 's ochtends vroeg met je bike naar "The Heart Of Incredible India" - Madhya Pradesh, een paradijs voor natuurliefhebbers.

Geniet tijdens de schilderachtige motorrit in Centraal-India, van de machtige bergketens, kronkelende rivieren en kilometers groene bossen. Een groot deel van Madhya Pradesh is bedekt met bossen en biedt een uniek en opwindend panorama van dieren in het wild.

Je bestemming om vandaag te bereiken is Khajuraho, een oude stad die bekend staat om zijn prachtige tempels en ingewikkelde sculpturen en architectuur.

D7

Khajuraho

Begin uw motorreis van vandaag in Centraal-India met een tour naar de UNESCO-werelderfgoedlocatie "Khajuraho Group of Monuments". De Sightseeing begint met de prachtige tempels, versierd met erotisch en sensueel houtsnijwerk, van Khajuraho. Gebouwd tussen 950 en 1050 na Christus, toont het de pure confronterende aard van deze gravures een grimmige paradox met de conventionele Indiase idealen over erotiek. Omringd door de heuvels van de Vindhya-bergketens, werden de tempels in Khajuraho gebouwd tijdens de Chandella-dynastie, die zijn hoogtepunt bereikte tussen 950 en 1050 en zowel tot de hindoeïstische als tot de jain-religie behoort.

D8

Khajuraho - Bandhavgarh

Maak je na het ontbijt klaar om door te rijden naar Bandhavgarh, een thuis voor "Royal Bengal Tigers", waar de eerste witte tijger van India werd gevonden. Bandhavgarh Fort werd door Lord Rama aan Lakshman geschonken en heeft dus een mythologische betekenis. Het dichte bos is bedekt met hoog gras en dichte groenblijvende bossen over een oppervlakte van 1.536 vierkante kilometer. Een centrale zone van 716 vierkante kilometer en een bufferzone van 820 vierkante kilometer, bezaaid met 2000 jaar oude kunstmatige grotten met inscripties en rotsschilderingen. Er zijn uitgestrekte graslanden en bamboe. De kern van het Tijgerreservaat is heuvelachtig, dat 800 meter boven het bos uitsteekt en op de top van een indrukwekkend plateau met beekjes en poelen ligt.

D9

Bandhavgarh

Als afwisseling begin je vandaag de dag zonder motor, want vandaag spring je op een open jeep voor de gamedrive in Bandhavgarh National Park. Op ruig en onverharde terrein doorkruis je het nationaal park kijkend naar de schoonheid van het wild in het bos - misschien wel een van de beste ervaringen in het leven. Verspreid over de Vindhyachal-reeksen, herbergt het Nationaal Park meer dan 60 koninklijke Bengaalse tijgers, 37 soorten zoogdieren, 250 soorten vogels, 80 soorten vlinders.

Met een breed scala aan flora en fauna, zijn andere soorten die hier in wisselende overvloed voorkomen Chinkara, Chousingha, Wild Boar, Sambar, Sloth Bear, Muntjac, Nilgai etc.

Breng de rest van de ochtend ontspannen door in deze ongelooflijke accommodatie

D10

Bandhavgarh - Kanha

Zodra we ons tegoed gedaan hebben aan het geweldig ontbijtbuffet, zijn we klaar om nog een hele dag te gaan genieten om het wilde leven van Indiaas beroemde nationale parken en natuurreservaten te ontdekken vanaf de Royal Enfield.

Vandaag rijden we een schilderachtige route die naar Kanha National Park leidt. Het is een van de grootste nationale parken in Madhya Pradesh, gelegen in de centrale hooglanden van India, omringd door het Maikal-gebergte van Satpuras. Verspreid over een oppervlakte van 1.945 vierkante kilometer. Met een centrale zone van 940 vierkante kilometer.

D11

Kanha

Voel in de vroege ochtend het pure avontuur van Wild India, aan boord van het open safarivoertuig voor uw gamedrive in Kanha National Park. Het park heeft een aanzienlijke populatie Indiase luipaarden, luiaardberen, barasingha's, Indiase wilde honden, ongeveer 120 soorten vogels en er zijn ongeveer 500 Koninklijke Bengaalse tijgers in Kanha National Park en daarom wordt het ook wel een van de beste tijgerreservaten in India genoemd. Observeer, geniet en fotografeer de vele soorten zoogdieren en vogels in het reservaat.
Buiten het reservaat kunt u te voet genieten van de vele vogels in het gebied.

D12

Kanha - Pench

Het is een vrij ontspannen rit vanmorgen, terwijl we over een prachtige, rustige en bergachtige route de wildernis in varen. Ervaar nogmaals de pracht van ‘Indian Wildlife on Motorcycle’ met nog een avontuurlijke rit naar Pench National Park.

D13

Pench

Na het ontbijt kunt u genieten van een ochtend gamedrive in het Pench National Park. In Pench leven ongeveer 53 tijgers in het reservaat.

Verken de majestueuze en prachtige paden van Pench National Park, waardoor het de regio is die Rudyard Kipling's 'Jungle Book' inspireerde.

Geniet 's middags van vogels spotten in en rond de lodge.

D14

Nagpur en vertrek

Transfer naar de luchthaven van Nagpur voor uw verdere vlucht / thuis reis.

Gegarandeerd vertrek
vanaf 2 motoren
Data Rijder Passagier Festival
Vertrek
Aantal boekingen
12-10-2023
25-10-2023
3095 € 2795 € --- Boek nu
2024
08-02-2024
21-02-2024
2995 € 2795 € --- Boek nu
30-10-2024
12-11-2024
3095 € 2795 € --- Boek nu
Met je vrienden

REIS MET JE EIGEN VRIENDENGROEP OP DEZE ROUTE, OP EEN DATUM
NAAR KEUZE, VANAF 8 PERSONEN…

Prijs is Inkl.:

 • Prijzen zijn per persoon, en gebaseerd op basis van 2 personen per DBL / Twin kamer - met ontbijt.
 • Motorfiets Royal Enfield 500 CC met monteur.
 • Inclusief onbeperkte kilometers en brandstof.
 • Engelssprekende gids op de motorfiets.
 • Bijstandsvoertuig met chauffeur voor uw bagage.
 • Hotels - Belastingen.
 • Dienst van lokale gidsen bij monumenten.
 • Alle binnenlandse transporten.
 • 24 * 7 Assistentie door team INDIAN RIDES.
 • WA Verzekering

Prijs is Excl.:

 • Internationale vlucht.
 • lunch en diner.
 • Visumkosten.
 • Persoonlijke uitgaven - Dranken en alle persoonlijke uitgaven.
 • Tips (geen verplichting).
 • Toegangsprijzen met betrekking tot camera's / videosites
 • Repatriëringsverzekering
 • Motoruitrusting en persoonlijke uitrusting

REVIEWS

Onze tevreden klanten

Uitstekend
5.0 Gebaseerd op 2 beoordelingen
16/06/2019

Hoogetpunt van onze reis was de safari om tijgers te spotten … en geluk was aan onze zijde al was het in de verte. Zo'n mega mooie ervaring om de tijger in zijn eigen omgeving in het wild te kunnen zien.
O-ja, de rest van de reis was ook geweldig. Persoonlijke ontvanst op het vliegveld, de ondersteuning door chauffeur en monteur en uiteraard onze reisleider Narendra, TOP. De route was nog nieuw, dus hier en daar even alternatief pad gezocht… dat is reizen. Heerlijke wegen en dan dat eten … geen dag gelijk en zoveel anders dan wij gewend zijn. Ik zou er willen wonen, en ko dus zeker terug voor een vervolg. 

18/04/2019

De verwachtingen waren vooraf hoog. Ik had meerdere keren vooraf contact met Gopika van Indian Rides en mijn verwachtingen werden naar aanleiding van de antwoorden steeds groter. Ook al ben ik niet de meest ervaren motorrijder, de route was heell goed te doen en dat gaf gelijk alle mogelijkheid om maximaal te genieten van de natuur(parken). Je hoefde je ook geen zorgen te maken, de begeleiding was je vangnet, en toch was er voldoende ruimte voor je eigen ding (foto's en video maken). Mijn eerste begeleide reis, maar gelijk zoveel fijner dan elke avond zelf moeten puzzelen hoe en waarlangs verder. Zeker een aanrader en mij gaan ze weer zien.

analytics-graph-bar