jaar succesvol
in de markt

Reizen met gepassioneerde
lokale bikers

Kleine groepen
2 tot 8 motoren

HOOFDPUNTEN

Rijder 3685 € Passagier 3285€
AFSTAND 1600 kms
BENODIGDE ERVARING Gemiddeld
BEST REISTIJD Oktober - Maart
DUUR 14 dagen

India – Het land van extreme biodiversiteit, het land van de grote Bengaalse tijger en de wilde ezel heten u welkom om de Indian Bush te ervaren. India zorgt altijd voor kippenvel met wilde avonturen. Het beschikt over een aantal nationale parken en natuurreservaten, die ongelooflijke safari-ervaringen bieden door middel van een reeks trektochten waarmee je de rijke en gevarieerde flora en fauna van het land kunt verkennen. En er is geen betere manier voor natuurliefhebbers om dit paradijs van nationale parken en natuurreservaten te ontdekken op een Royal Enfield met een Wild Life Journey-tour naar India op de motor.

Een safari is het gevoel dat je krijgt als je het gebrul van een leeuw door de jungle hoort echoën.
Ervaar een overvloed aan dieren in het wild van India op een motor terwijl je door de golvende landschappen van Centraal-India rijdt. Reis door de grootste staat van India, Madhya Pardesh op Royal Enfield met een motorvakantie in het wildleven naar Madhya Pradesh - recht naar het hart van India.

Waarom kiezen voor "Motortocht naar het wilde leven van Centraal-India"?

 • Dichte groene bossen, een grote verscheidenheid aan wilde dieren in hun eigen omgeving  in Centraal-India.
 • Beproef je rijvaardigheid terwijl je door de centrale hooglanden en de groenblijvende bossen van India rijdt
 • Deel beproevingen met een geweldige groep gelijkgestemde en een uitstekende support team.
 • Wij zijn een team van native gepassioneerde rijders, die al meer dan 15 jaar door de meest spannende terreinen van de wereld rijden.

Met "A wildlife Holiday Tour To India on Motorcycle" neemt Indian Rides je mee op de wildste paden, naar de mooiste en ongebruikelijkste hoekjes, waar het landschap telkens verandert, bezoek het erfgoed Rajasthan, reis naar afgelegen dorpen op het grote plateau van India, de Centrale Hooglanden en eindigt uiteindelijk in de dichte groene bossen.

Hoogtepunten van de rondreis

 • Voel de adrenaline door je aderen stromen terwijl je over de overdekte snelwegen van Centraal-India rijdt.
 • Krijg een indrukwekkend beeld van de UNESCO-werelderfgoedlocaties van India op de motor in Jaipur.
 • Trek door de verborgen en afgelegen dorpen van Madhya Pardesh zoals Shivpuri en Chanderi
 • Verken de UNESCO-werelderfgoedlocatie een van de "Seven Wonders Of India" - Khajuraho-tempels, die beroemd zijn om hun architecturale symboliek in nagara-stijl en erotische sculpturen.
 • Wees getuige van de grote katachtigen in Kanha National Park
 • Ontdek de inspiratie voor het beroemde 'Jungle Book' van Rudyard Kipling, Pench National Park.
 • Lees meer over de 2000 jaar oude grotten en schilderijen in de grotten van Bandhavgarh National Park
 • Spot met je camera's op meer dan 350 vogelsoorten in de nationale parken en omgeving.
 • Ervaar een overvloed aan dieren in het wild, zoals Aziatische olifanten, luiaardberen, luipaarden en geelkeelmarters.
 • Verblijf midden in het kerngebied van Nationale Parken.

Neem deel aan de Indian Rides motortour die de natuurliefhebber in je meeneemt naar diverse en overvloedige habitats, de leefgebieden van de tijger in de National Parks van India.
Rijd op deze wilde en avontuurlijke tour door centraal India over uitdagende wegen door in de Indian Bush.

Minder info

D1 Aankomst Delhi

Welkom in India!

Bij uw aankomst op de internationale luchthaven van Delhi zal een vertegenwoordiger van Indian Rides u hartelijk verwelkomen en u assisteren bij uw transfer naar het hotel.
Neem de rest van de dag de tijd om te ontspannen en bij te komen van uw vlucht of verken de omgeving van het hotel.

D2 Delhi - Nagpur - Kanha

De volgende ochtend maakt u zich vroeg klaar om aan boord te gaan van de vlucht naar Nagpur en vervolgens met de auto verder naar Kanha. Laten we het na de vlucht en autorit vandaag ontspannen en rustig houden. 
Geniet van het hotel in de natuur en voel de frisse lucht. 
Bereid je voor op de komende avonturen.

D3 Kanha

Voel de volgende ochtend vroeg het pure avontuur van Wild in India door in te stappen in een open safarivoertuig voor uw gamedrive in Kanha National Park. Het park heeft een aanzienlijke populatie Indiase luipaarden, luiaardberen, barasingha's, Indiase wilde honden, ongeveer 120 soorten vogels en er zijn ongeveer 500 Royal Bengal Tigers in Kanha National Park, en dit wordt daarom ook wel een van de beste tijgerreservaten in India genoemd.
Observeer, geniet en fotografeer de vele soorten zoogdieren en vogels in het reservaat.
Buiten het reservaat kunt u te voet genieten van de vogels in de omgeving.


Avond ter vrije besteding en een optionele mogelijkheid tot avondsafari, geheel naar eigen keuze.

D4 Kanha - Bandhavgarh

Na het ontbijt kunt u zich klaarmaken voor een nieuwe etappe van een motoravontuurtocht door Centraal-India, door verder te rijden naar Bandhavgarh, een thuis voor de “Royal Bengal Tigers”, waar de eerste witte tijger van India werd gevonden. Het Bandhavgarh Fort werd door Heer Rama aan Lakshman geschonken en heeft dus een mythologische betekenis. Het dichte bos is bedekt met hoog gras en dikke groenblijvende bossen met een oppervlakte van 1.536 vierkante kilometer. Met een kernzone van 716 vierkante kilometer en een bufferzone van 820 vierkante kilometer, bezaaid met 2000 jaar oude door de mens gemaakte grotten met inscripties en rotsschilderingen. Er zijn uitgestrekte graslanden en bamboe. De kern van het Tijgerreservaat is heuvelachtig en steekt 800 meter boven het bos uit en ligt op de top van een indrukwekkend plateau met beekjes en poelen.

D5 Bandhavgarh

Voor een verandering van tempo begin je de dag vandaag zonder de motor, want vandaag spring je bij het aanbreken van de dag op een open jeep voor de gamedrive in Bandhavgarh National Park, doorkruis je ruig terrein op onverharde wegen en kijk je naar de schoonheid van de wild in het bos - misschien wel een van de beste ervaringen in het leven. Verspreid over de Vindhyachal-gebieden herbergt het Nationaal Park meer dan 60 koninklijke Bengaalse tijgers, 37 soorten zoogdieren, 250 soorten vogels en 80 soorten vlinders.
Met een breed scala aan flora en fauna, zijn andere soorten die hier in wisselende overvloed voorkomen onder meer Chinkara, Chousingha, Wild Zwijn, Sambar, Luiaardbeer, Muntjac, Nilgai enz.

Avond ter vrije besteding en mogelijkheid tot een optionele avondsafari, geheel naar eigen keuze.

D6 Bandhavgarh - Khajurao

In de vroege ochtend rijd u naar het "The Heart Of Incredible India" - Madhya Pradesh, tijdens deze avontuurlijke wildlife-tour door India op een motorfiets.
Gezegend met enkele van de prachtige landschappen, is Madhya Pradesh een paradijs voor natuurliefhebbers.
Geniet van de schilderachtige motorrit in Centraal-India, van de machtige bergketens tot kronkelende rivieren en kilometers groene bossen. Een groot deel van Madhya Pradesh ligt onder bosbedekking en biedt een uniek en opwindend panorama van wilde dieren.
Je bestemming die je vandaag wilt bereiken is Khajuraho, een oude stad die bekend staat om zijn prachtige tempels en ingewikkelde sculpturen en architectuur.

D7 Khajuraho

Begin vandaag uw motorreis in Centraal-India met een tour naar de UNESCO-werelderfgoedlocatie "Khajuraho Group of Monuments". Het bezienswaardigheden bekijken begint met de prachtige tempels, versierd met erotische en sensuele gravures, van Khajuraho. 
Gebouwd tussen 950 en 1050 na Christus, toont het pure confronterende karakter van deze gravures een grimmige paradox met de conventionele Indiase idealen over erotiek. De tempels van Khajuraho, begrensd door de heuvels van de Vindhya-bergketens, werden gebouwd tijdens de Chandella-dynastie, die zijn hoogtepunt bereikte tussen 950 en 1050 en zowel tot de hindoeïstische als de jain-religie behoort.

D8 Khajuraho - Chanderi

Als u verder gaat richting Chanderi tijdens deze motortocht in India, heeft u een aantal gemakkelijke wegen die door de heuvels slingeren met schilderachtige kronkelende wegen langs prachtige boerderijen en rivieren. U kunt een korte pauze nemen om getuige te zijn van de pittoreske locaties en van de verschillende rivieren die we onderweg tegenkomen. Rijd door de afgelegen dorpen van centraal India met ongebruikelijke motorroutes in India, om uiteindelijk Chanderi te bereiken.
Chanderi staat bekend om zijn schilderachtige forten, heuvels en elegante handgeweven Chanderi-sari's
Je verblijfplaats voor vanavond is Kila Kothi, een koninklijke residentie van de voormalige staat Scindia. Ervaar hier de koninklijke gastvrijheid van India. Chanderi is de thuisbasis van verschillende kleinschalige weefcentra. Elke dag wordt er een nieuw verhaal geweven in het schilderachtige stadje, waar elk vierde huis in de straat een weefgetouw heeft. In het Chanderi Handloom-park kun je kletsen met de ambachtslieden, wevers en de lokale bevolking. U kunt dit schilderachtige stadje te voet verkennen en u zult verliefd worden op elk stukje ervan.

D9 Chanderi - Shivpuri

Shivpuri is een natuurpoort naar Madhya Pradesh of Centraal-India.
Gelegen op een hoogte van 478 meter boven de zeespiegel, diende de stad, vernoemd naar Lord Shiva, tot 1804 als de hemel van Kachhawaha Rajputs en werd langzamerhand geregeerd door Scindias. Gelegen te midden van glooiende heuvels en loofbossen, waren de bossen van Shivpuri voorheen de jachtvelden van de Mughal-keizers.

Verken 's avonds Chhatri, het populaire monument van de plaats dat een perfecte combinatie biedt van Mughal- en Hindoe-architectuur. Maak een ontspannen wandeling in de Mughal-tuin met de koninklijke graven van de Scindias of geniet van het adembenemende uitzicht op de prachtige waterval naast uw hotel.

D10 Shivpuri - Sawai Madhopur

Nadat we ons tegoed hebben gedaan aan het geweldige ontbijtbuffet, zijn we klaar voor een nieuwe dag vol avontuur en plezier. Laten we naar het Land van de Bengaalse Tijgers rijden - Ranthambore National Park, dat aan de rand van de oude plooibergen van de Aravalli-bergketens ligt, bedekt met droge loofbossen, omringd door een reeks hoge hellingen, meren, droog struikgewas en grasland. 
Een natuurlijke habitat voor tijgers. De Scenic route is bezaaid met oude forten en tempels, waardoor een prachtige sfeer ontstaat voor het spotten van zowel vogels als zoogdieren.
's Avonds kunt u korte wandelingen maken om vogels te spotten rond de lodge.

D11 Sawai Madhopur - Jaipur

Een laatste motor dag is aangebroken waarop het motortour eindigt en dus kunt dus nog genieten van de laatste rij dag tot Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan, een regio van royalty, grandeur en weelderige architectuur, ook wel de  “Roze Stad van India” genoemd.

Avond vrij om te ontspannen en de stad te verkennen.

D12 Jaipur

Vanochtend, na het ontbijt, begint u met het verkennen van het keizerlijke Rajasthan met de historisch en cultureel rijke stad Jaipur. 
Ontdek de koninklijke stad met onze lokale gids, die je als eerste zal leiden door Amber Fort (Amer Fort), hoog op de top van een ruige heuvel geïnstalleerd met een prachtig uitzicht over de stad en het Maota-meer. De prachtige binnenplaatsen, het verzorgde terrein en het ingewikkelde houtsnijwerk zijn sterk beïnvloed door de hindoeïstische en Mughal-architectuur. 
De volgende stop is: Hawa Mahal (het paleis van de winden), gebouwd in blozende roze zandsteen, een gebouw met honderden jharokha's (ramen). 
Als we vervolgens verder gaan naar het Stadspaleis, bestaat een meesterwerk van Mughal- en Rajput-architectuur uit enorme binnenplaatsen met prachtige schilderijen, tempels en musea die de glorie van Rajputana tentoonstellen. 
Wees getuige van de pracht van de Jantar Mantar. UNESCO Werelderfgoedlijst beschrijft het als “een uitdrukking van de astronomische vaardigheden en kosmologische concepten van het hof van een geleerde prins".

D13 Jaipur - Delhi

Een hartelijk welkom op de internationale luchthaven van Jaipur, voor uw binnenlandese vlucht naar Delhi.
In Delhi zal een vertegenwoordiger van Indian Rides u weer assisteren bij de transfer naar uw hotel.
Breng de rest van de dag door met herstellen van uw vlucht of ontdek meer van Delhi.

D14 Delhi vertrek

Vandaag zal een ambassadeur van Indian Rides u helpen naar Delhi International Airport voor uw verdere reisarrangementen of thuis reis.

Vraag naar mogelijkheden de reis te verlengen, bijvoorbeeld naar de Taj Mahal 

Gegarandeerd vertrek
vanaf 2 motoren
Data Rijder Passagier Festival
Vertrek
Aantal boekingen
2024
30-09-2024
13-10-2024
3585 € 2885 € --- Boek nu
2025
16-01-2025
29-01-2025
3585 € 2885 € --- Boek nu
Met je vrienden

REIZEN MET JE EIGEN VRIENDENGROEP OP DEZE ROUTE, OP EEN DATUM
NAAR KEUZE, VANAF 8 PERSONEN… NEEM CONTACT OP

Prijs is Inkl.:

 • Prijzen zijn per persoon, en gebaseerd op basis van 2 personen per DBL / Twin kamer - met ontbijt.
 • Motorfiets Royal Enfield 500 CC met monteur.
 • Inclusief onbeperkte kilometers en brandstof.
 • Engelssprekende gids op de motorfiets.
 • Bijstandsvoertuig met chauffeur voor uw bagage.
 • Hotels - Belastingen.
 • Dienst van lokale gidsen bij monumenten.
 • Alle binnenlandse transporten.
 • 24 * 7 Assistentie door team INDIAN RIDES.
 • WA Verzekering

Prijs is Excl.:

 • Internationale vlucht.
 • lunch en diner.
 • Visumkosten.
 • Persoonlijke uitgaven - Dranken en alle persoonlijke uitgaven.
 • Tips (geen verplichting).
 • Toegangsprijzen met betrekking tot camera's / videosites
 • Repatriëringsverzekering
 • Motoruitrusting en persoonlijke uitrusting

REVIEWS

Onze tevreden klanten

Uitstekend
5.0 Gebaseerd op 2 beoordelingen
Freek van Tol

16/06/2019

Hoogetpunt van onze reis was de safari om tijgers te spotten … en geluk was aan onze zijde al was het in de verte. Zo'n mega mooie ervaring om de tijger in zijn eigen omgeving in het wild te kunnen zien.
O-ja, de rest van de reis was ook geweldig. Persoonlijke ontvanst op het vliegveld, de ondersteuning door chauffeur en monteur en uiteraard onze reisleider Narendra, TOP. De route was nog nieuw, dus hier en daar even alternatief pad gezocht… dat is reizen. Heerlijke wegen en dan dat eten … geen dag gelijk en zoveel anders dan wij gewend zijn. Ik zou er willen wonen, en ko dus zeker terug voor een vervolg. 

Freek ten Tije

18/04/2019

De verwachtingen waren vooraf hoog. Ik had meerdere keren vooraf contact met Gopika van Indian Rides en mijn verwachtingen werden naar aanleiding van de antwoorden steeds groter. Ook al ben ik niet de meest ervaren motorrijder, de route was heell goed te doen en dat gaf gelijk alle mogelijkheid om maximaal te genieten van de natuur(parken). Je hoefde je ook geen zorgen te maken, de begeleiding was je vangnet, en toch was er voldoende ruimte voor je eigen ding (foto's en video maken). Mijn eerste begeleide reis, maar gelijk zoveel fijner dan elke avond zelf moeten puzzelen hoe en waarlangs verder. Zeker een aanrader en mij gaan ze weer zien.

analytics-graph-bar